About us

abdiwahab

 

Mijnwand is in 2018 opgericht door Abdi Ali. Ondanks alle obstakels die hij van jongs af aan tegenkwam, besloot Abdi in 2018 zijn eigen bedrijf te starten. Met veel ervaring en natuurlijke manier van verbinden met mensen heeft Abdi van Mijnwand een plek gemaakt om jongeren en zijn medewerkers te helpen.

Mijnwand is een bedrijf dat ernaar streeft eerlijke kansen te bieden aan deelnemers die willen participeren op de arbeidsmarkt. Mijnwand is voor veel jongeren een platform geweest om richting en begeleiding te vinden door middel van werk en het vinden van hun eigen creatieve kant.

Door te werken met hout en metaal had Abdi zijn passie ontdekt. MijnWand is de afgelopen jaren een sociale onderneming geworden, door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven binnen MijnWand. Abdi heeft hen begeleid om een nieuwe start in het leven te maken en hen kennis te laten maken met hout en metaal. Hij verbindt zich met deelnemers als gelijken, accepteert ze zoals ze zijn en geeft ze hoop zodat ze een positieve kijk op het leven krijgen.

Wat we hier bij Mijnwand ook doen, is lesgeven en trainen, we hebben dagactiviteiten en hebben professionele ambachtslieden die deelnemers levenslange vaardigheden leren en trainen om in hun toekomst te gebruiken.

Abdi geeft ook Workshops om mensen met een moeilijke achtergrond te motiveren en aan te moedigen.

Abdi leert deelnemers alles over de kansen die ze kunnen bereiken door hard te werken en veerkrachtig te zijn. Door zijn eigen levenservaring met jonge mensen te delen, kan hij contact maken met anderen en hen helpen het vertrouwen te krijgen dat ze nodig hebben om te slagen. Dit maakt Mijnwand tot een uniek bedrijf dat anderen op vele manieren inspireert.

Onze wandrekken

Mijnwand is een jonge en sociale onderneming die unieke en betaalbare wandrekken maakt. Al onze wandrekken zijn volledig handgemaakt en achter elk wandrek zit een uniek en individueel verhaal. Onze stijl is duurzaam, eenvoudig en efficiënt. Dit zie je terug in de natuurlijke materialen die we gebruiken in onze wandrekken. Deze worden allemaal lokaal verkregen.

Zo is het staal dat we gebruiken voor de wandrekken afkomstig van Bruins BV. Dit is een lokaal metaalbedrijf in Staphorst. Normaal gesproken produceren ze staal voor de bouw. Ze waren aanvankelijk verrast dat we dit materiaal wilde gebruiken voor wandrekken, maar Erik Bruins is inmiddels een grote fan van MijnWand. Betonstaal is een bijzonder materiaal in de meubelindustrie. Hiermee zijn we een van de weinigen in Nederland die het gebruikt voor het maken van wandrekken. Dit geeft de wandrekken een industriële look.

Ook de frames van de wandrekken zijn voorzien van een poedercoating. Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij met een spuitpistool poeder op metaal wordt aangebracht. Tijdens het uitharden in de oven worden de poederdeeltjes door de hitte eerst vloeibaar. Daarna stroperig en uiteindelijk uitgehard tot een mooie en duurzame coating. De planken in onze wandrekken zijn gemaakt van massief eikenhout. Deze eik is Zwols stadshout, dat anders de versnipperaar in zou gaan. Hierdoor hoeven er minder bomen gekapt te worden zodat we het hout op een duurzame manier kunnen gebruiken. Daardoor zijn we ook milieubewust.

Mijnwand zorgt voor een echte eyecatcher in je woonkamer, keuken, kantoor of slaapkamer!

Onze deelnemer

Naast het maken van onze wandrekken bieden wij deelnemers de kans om een diploma of certificaat te behalen. Zoals eerder vermeld, bieden we mogelijkheden om mensen met een moeilijke achtergrond te helpen en een kans te geven. Zij kunnen zich aanmelden bij Mijnwand en hier bij ons hun eigen reis beginnen 

De waardering van mijnwand.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 3 reviews.