About us

abdiwahab

In 2018 is MijnWand opgericht door Abdi Ali. MijnWand is opgericht met het doel om mooie en unieke producten te maken. Door de nodige levenservaring van Abdi is MijnWand uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming. Zo is MijnWand een plek geworden voor jongeren die o.a. resocialiseren. Dit in de vorm van dagbesteding of individuele begeleiding. Na de nodige levenservaring met veel vallen en opstaan heeft de oprichter Abdi zijn weg gevonden in het creëren van unieke producten en dit geeft hij nu mee aan zijn deelnemers. Abdi is een voorbeeldfiguur geworden voor de jongeren binnen MijnWand. In de loop der jaren is MijnWand een platform geworden die mensen inspireert om positief in de maatschappij te staan, traint, leert en opleid om (weer) deel te nemen aan de arbeidsmarkt. We hebben verschillende samenwerkingen met verschillende instanties om mensen een kans te geven in deze maatschappij. Abdi heeft een kans gekregen die hij met beide handen heeft aangepakt en deze ervaring geeft hij mee aan zijn deelnemers binnen MijnWand.

Dit maakt MijnWand een leerzame, duurzame, unieke en een milieubewuste onderneming!

 

Wie is abdi ali

Graag wil ik mij voorstellen; Mijn naam is Abdiwahab Ali. Ik ben op 11-jarige leeftijd zonder ouders vanuit Somalië naar Nederland gekomen. Met vallen en opstaan heb ik veel geleerd in mijn leven. Ik heb in verschillende instellingen en inrichtingen gezeten. Ik heb een hobbelige weg bewandeld en ben ik uit een torenhoge schuld gekropen. Ik stond op een punt in mijn leven waarbij ik twee keuzes had: verder gaan met mijn leven hoe het was of een andere weg inslaan, mijn problemen aanpakken en iets voor de maatschappij betekenen. Ik heb uiteindelijk voor het tweede gekozen. Hierdoor ben ik uiteindelijk het brein achter MijnWand geworden. Door hout en metaal te bewerken heb ik mijn passie ontdekt. In de afgelopen jaren is MijnWand een sociale onderneming geworden, dit door jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een kans te geven binnen MijnWand. Ik begeleid ze om een nieuwe start te maken in het leven en kennis te laten maken met hout en metaal. Ik leer ze individueel kennen als persoon, accepteer ze hoe ze zijn en ik geef ze weer liefde en hoop zodat ze een positief perspectief krijgen over het leven. Ik ben graag bezig met mensen voor wie schoonheid creëren niet iets vanzelfsprekend is. Dit kunnen ook mensen zijn die zijn vastgelopen of geen hoop meer hebben voor de toekomst. Door mijn nodige levenservaring geef ik verschillende workshops. Mijn doel is het beste naar boven te halen bij iedereen die naar binnen loopt bij MijnWand. Dit doe ik door ze te leren om vooruit te kijken in plaats van achteruit te kijken en te handelen vanuit eigen kracht.

 

MijnWand voor JouwWand!

Onze Wandrekken

 

Mijnwand is een jonge en sociale onderneming die unieke en betaalbare wandrekken creëert. Al onze wandrekken zijn volledig handgemaakt en er zit achter elk wandrek een uniek en eigen verhaal. Onze stijl is duurzaam, simpel en efficiënt. Dit is terug te zien in de natuurlijke materialen die wij gebruiken in onze wandrekken. Deze zijn lokaal verkregen. Zo komt het betonstaal wat we gebruiken voor de frames bij Bruins. B.V. vandaan. Dit is een lokaal metaal bedrijf in Staphorst. Normaal gesproken produceren ze staal voor in de bouw. Ze waren in eerste instantie verbaast dat ik dit materiaal wilde gebruiken voor wandrekken, inmiddels is Erik Bruins groot fan van MijnWand. Betonstaal is een bijzonder materiaal in de meubelindustrie. Hierdoor zijn wij één van de weinigen in Nederland die het gebruikt voor het vervaardigen van wandrekken. Dit geeft de wandrekken een industriële look. Daarbij bevatten de frames van de wandrekken een poedercoating. Poedercoating is een elektrostatisch proces waarbij met een spuitpistool poeder wordt aangebracht op metaal. Tijdens het uitharden in de oven worden de poederdeeltjes door de warmte eerst vloeibaar. Daarna stroperig en tenslotte uitgehard tot een mooie en duurzame coating. De planken in van onze wandrekken zijn van massief eikenhout. Dit eikenhout is Zwols stadshout, wat anders de versnipperaar in zou gaan. Zo zorgen we dat dit mooie hout niet vergaat maar dat we er op een duurzame manier weer iets moois van kunnen maken. Hierdoor zijn wij ook milieubewust bezig.

Mijnwand zal zorgen voor een echte eyecatcher in jou woonkamer, keuken, kantoor of slaapkamer!

 

Onze deelnemers

Naast het maken van wandrekken helpen wij jongeren die (weer) willen participeren tot de arbeidsmarkt, zodat de afstand hiertoe kleiner zal worden. Dit doen wij door o.a. dagbesteding aan te bieden. Daklozen, ex-gedetineerden of ex-verslaafden zijn elke dag welkom bij MijnWand. Naast het aanbieden van eten, drinken en een warm welkom krijgen ze binnen MijnWand de mogelijkheid om een diploma of certificaat te behalen. Hierdoor krijgen ze ook de mogelijkheid om bij ons een eigen productlijm op te zetten en deze aan te bieden op de website. Bij onze deelnemers is terug te zien dat dit zelfvertrouwen, hoop en voldoening geeft. Op dit moment komen er een aantal deelnemers per week die wij opleiden en begeleiden. In de nabije toekomst zullen er meer deelnemers zich aanmelden bij MijnWand. Naast dagbesteding zijn we ook een erkend-leerbedrijf en hebben wij verschillende MBO stagiaires.

Bij MijnWand is iedereen van harte welkom!

Missie en Visie

Wij willen ervoor zorgen dat jongeren een plek hebben om te aan dagbesteding en een betrokken houding te ontwikkelen tot de arbeidsmarkt. Met een plaats gecreëerde coaching, waarin rust en een basis vormt voor psychosociale ontwikkeling. In de toekomst zullen wij meerdere vestigingen hebben door heel Nederland om jongeren te helpen en een kans te bieden.

Iedereen verdient een kans!

De waardering van mijnwand.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 3 reviews.