Re-integratie

Naast ontwerpen en produceren van onze unieke wandrekken is MijnWand ook actief betrokken bij het begeleiden van ex-gedetineerden op gebied van werk en training. Om tijdig  in detentie al te starten met re-integratie is een juiste motivatie en houding van het grootste belang. Als ervaringsdeskundige geeft Abdi Ali, eigenaar van MijnWand, daarom workshops en motivatietrainingen binnen de muren van de gevangenis. Gedetineerden zijn vaak sceptisch en weinig optimistisch over hun kansen op een regulier leven na detentie en de maatschapij waarin ze terugkeren.

 

In zijn workshops gaat Abdi Ali in op deze scepsis en twijfels. Hij is direct in zijn aanpak en hij heeft ook de geaccepteerde positie om de juiste vragen te stellen. Hij beantwoordt  vragen als “is werken wel een alternatief?”, “krijgen we buiten wel echt een kans?” en “kan ik  een eigen bedrijf starten?

Hierbij is Abdi Ali openhartig en eerlijk vanuit zijn eigen ervaring door niet alleen zijn successen maar ook zijn eigen tegenslagen, mislukkingen en twijfels te delen. Zijn achtergrond en zijn aanpak vormen de basis voor een interactief gesprek met gedetineerden. 

In het verlengde van de workshops worden een aantal producten van Mijnwand geproduceerd door In-Made  de gevangenis. Zo ondersteunt MijnWand de kennismaking met metaalbewerking in een vroegtijdige stadium en wordt werken en leren onderdeel van het reïntegratieplan van gedetineerden tijdens detentie. Door intensieve samenwerking met de arbeidsbegeleiders in de gevangenis kan gerichte werkervaring en training via de In-Made Praktijkschool worden omgezet in branche erkende certificaten en diploma’s.

Hoe goed de voorbereiding op een terugkeer ook is, na detentie vallen ex-gedetineerden vaak in een zwart gat. Ze worden geconfronteerd met een aantal situaties waar ze geen raad mee weten. Daarom kunnen ex-gedetineerden altijd terecht in ons bedrijf. Onze deur staat open voor een gesprek, een kop koffie en advies.

Voor mensen die dat zelf aangeven bieden wij een (verdere) kennismaking met onze werkzaamheden zoals metaalbewerking, houtbewerking en inpakken. In een veilige werkomgeving leren wij deelnemers hoe ze zich moeten gedragen en voorbereiden op hun werk. Maar we bieden vooral een veilige werkplek. Op deze manier draagt MijnWand bij aan de terugkeer in de maatschappij gedurende de eerste periode na detentie.

 

Referentie

Frank Becker, manager Marketing & Sales In-Made:

“Ik heb Adi Ali leren kennen als potentiële opdrachtgever van In-Made. Onze samenwerking gaat inmiddels veel verder dan het maken van zijn unieke wandrekken. Door zijn achtergrond en ervaring weet hij tijdens workshops bij een aantal gedetineerden wél de juiste snaar te raken die nodig is voor het begin van ander gedrag. Juist dat is zo belangrijk voor een succesvolle re-integratie.

Naast ontwerpen en produceren van onze unieke wandrekken is MijnWand ook actief betrokken bij het begeleiden van ex-gedetineerden op gebied van werk en training.

De waardering van mijnwand.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 18 reviews.