fbpx
Welcome to Mijn wand

Bij Mijnwand bouw jij aan jouw eigen wand.

Kom bouwen aan jouw toekomst bij meubelmakerij MijnWand!

In ons leer-werkbedrijf vindt je diverse mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Met onder andere kennis en inspiratie helpen we je om jouw eigen creativiteit aan te boren en je leert  vaardigheden in bijvoorbeeld de houtbewerking, metaalbewerking, ontwerpen, koken, webdesign en nog veel meer.

Droom jij ervan om je eigen onderneming te starten? Dan staan we voor je klaar om je te begeleiding in de diverse onderdelen van het ondernemerschap.

Ook als je meer op zoek bent naar een werkervaringsplek hoef je niet verder te zoeken. Bij ons leer je hoe je moet gedragen op het werk en hoe je er bijvoorbeeld voor zorgt dat je op tijd komt. Wij begrijpen dat dit soms lastige verwachtingen zijn om aan te voldoen. Daarom bieden we een veilige omgeving om deze vaardigheden te ontwikkelen.

Uiteraard doen we dit alles niet alleen. Er is een heel netwerk om jou te helpen!

Re-integratie

Naast ontwerpen en produceren van onze unieke wandrekken is MijnWand ook actief betrokken bij het begeleiden van ex-gedetineerden op gebied van werk en training. Om tijdig  in detentie al te starten met re-integratie is een juiste motivatie en houding van het grootste belang. Als ervaringsdeskundige geeft Abdi Ali, eigenaar van MijnWand, daarom workshops en motivatietrainingen binnen de muren van de gevangenis. Gedetineerden zijn vaak sceptisch en weinig optimistisch over hun kansen op een regulier leven na detentie en de maatschapij waarin ze terugkeren.

In zijn workshops gaat Abdi Ali in op deze scepsis en twijfels. Hij is direct in zijn aanpak en hij heeft ook de geaccepteerde positie om de juiste vragen te stellen. Hij beantwoordt  vragen als “is werken wel een alternatief?”, “krijgen we buiten wel echt een kans?” en “kan ik  een eigen bedrijf starten?

Hierbij is Abdi Ali openhartig en eerlijk vanuit zijn eigen ervaring door niet alleen zijn successen maar ook zijn eigen tegenslagen, mislukkingen en twijfels te delen. Zijn achtergrond en zijn aanpak vormen de basis voor een interactief gesprek met gedetineerden. 

In het verlengde van de workshops worden een aantal producten van Mijnwand geproduceerd door In-Made  de gevangenis. Zo ondersteunt MijnWand de kennismaking met metaalbewerking in een vroegtijdige stadium en wordt werken en leren onderdeel van het reïntegratieplan van gedetineerden tijdens detentie. Door intensieve samenwerking met de arbeidsbegeleiders in de gevangenis kan gerichte werkervaring en training via de In-Made Praktijkschool worden omgezet in branche erkende certificaten en diploma’s.

Hoe goed de voorbereiding op een terugkeer ook is, na detentie vallen ex-gedetineerden vaak in een zwart gat. Ze worden geconfronteerd met een aantal situaties waar ze geen raad mee weten. Daarom kunnen ex-gedetineerden altijd terecht in ons bedrijf. Onze deur staat open voor een gesprek, een kop koffie en advies.

wij werken samen om impact te maken

 

Zorgorganisaties

Leger Des Heils

Limor

Budle zorg

Onderwijsinstellingen

Deltion College

Thorbecke Zwolle russenweg

Werkfit trajecten

-UWV

-Gemeente Zwolle -Tiem,

Workshops bij  Dienst justitiële inrichtingen

PI Zwolle

PI Zutphen

PI Almelo

PI Dordrecht

 

 

Social Return on Investment (SROI)

Samen maken wij impact

 

Mijnwand is opgezet door Abdi Ali om impact te maken. Zijn doel is om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Dit doen wij nu op meerdere manieren.

Ten eerste is Mijnwand een leer – werk bedrijf waar we mensen (met een afstand tot de arbeidsmarkt) begeleiden en opleiden. We leren een hoop verschillende vaardigheden aan zoals lassen, houtbewerking, ontwerpen, koken en nog veel meer. MijnWand hoopt ze een opstapje te geven naar de volgende fase in hun leven waarin ze de geleerde vaardigheden kunnen toepassen. 

Mijnwand helpt ex-gedetineerde om terug te gaan in de maatschappij in het leer – werk bedrijf. Maar daarnaast maakt MijnWand ook al impakt binnen de muren van de gevangenis. Een aantal producten worden namelijk in de werkplaats van gevangenissen geproduceerd. 

Ook geeft Abdi Ali lezingen als ervaring deskundige. Hij heeft veel meegemaakt en door het delen van zijn verhaal en zijn ervaring hoopt hij anderen te inspireren en motiveren. 

Voor de impact die wij als MijnWand maken hebben wij een PSO30+ certificaat gekregen. Dat betekent dat we voldoen aan de eisen van PSO-Trede 3 (de hoogste trede) en dat minimaal 30% van het personeelbestand dat bij ons in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarmee levert Mijnwand op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

.

impact maken

MijnWand

Contact Ons

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.
De waardering van mijnwand.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 18 reviews.